Tradice od roku
1997

Vím, co mi chutná

Recepty

Tradičně dobrý bramborový salát


Ingredience:

500 g brambor

Směs do bramborového salátu VIVA - nakládaná zelenina

4 vejce natvrdo

1 lžíce oleje

sůl

pepř

majonéza

případně ocet podle chuti

Popis přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce. Vejce uvaříme natvrdo. Směs do bramborového salátu VIVA scedíme a lák si uchováme pro případ potřeby na dokyselení salátu. Ještě teplé brambory oloupeme, prolisujeme do mísy a přidáme nakrájená vejce na kostičky, nakládanou zeleninu (směs VIVA) a lžíci oleje. Podle chutí osolíme a opepříme, přidáme majonézu. Všechno velmi jemně promícháme a dochutíme zředěným octem, nebo částí kyselého láku z použité směsi VIVA. Salát necháme vychladnout a rozležet v chladu, nejlépe 24 hodin.

Tradičně dobrý bramborový salát

Svatomartinská husa podle Jana Punčocháře


Ingredience:

čerstvá husa

mléko

sůl

kmín

jablka

cibule

hřebíček

badyán a celé skořice

zelí Viva

Popis přípravy:

Husu pečlivě nasolte a zalijte mlékem, kde ji nechte dva dny marinovat (odstraní se tak veškerá pachuť a případný zápach). Poté husu vyjměte a opláchněte ve vodě. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a do vytvořeného otvoru umístěte badyán. Jablky, cibulí, skořicí a hřebíčkem naplňte husu až po okraj. Husu okmínujte (případně ozvláštněte kořením na husu Wiberg), vložte do velkého pekáče s trochou vody hřbetem nahoru a přiklopte. Pečte 1,5 hodiny na 160 stupňů na horkém vzduchu. Poté husu vyndejte, otočte, přikryjte a dále pečte při 160 stupních asi 40 minut. V průběhu pečení husu polévejte výpekem či trochou vody.

V této fázi by měla být husa již upečená a ve druhé fázi pečte v odkrytém hrnci na 210 stupňů cca 40 – 45 minut husu tak, abyste docílili zlatavé a křupavé kůrčičky. V průběhu pečení podlévejte husu vypečeným tukem. Maso vyndejte, vyjměte jablka, cibuli a koření a rozsekejte či rozstříhejte nůžkami na drůbež na porce.

Zelí: zelí Viva červené či bílé, cukr, sůl, cibule, jablka a cibule pečená s kachnou. Cibuli zpěňte na sádle z husy, přidejte zelí, přidejte cukr, vinný ocet, sůl a pokrájená jablka a cibuli. Vařte doměkka a nakonec přidejte syrovou bramboru na zahuštění.

A co k huse?
Na přípravu chlupatých knedlíků budete potřebovat 50 % vařených brambor ve slupce, 50 % syrových brambor, oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte sůl, strouhaný muškátový oříšek, tři velká vejce, 150 g krupice a 600 g hrubé mouky. Promíchejte a vytvořte těsto. Z toho následně tvarujte kuličky nebo noky pomocí lžic a vložte do jemně osolené vody.

Originální recept šéfkuchaře Jana Punčocháře

Svatomartinská husa podle Jana Punčocháře

Cikánské kuře s fazolemi z jedné pánve


Ingredience:

1 lžíci olivového oleje

4 kuřecí stehna s kůží

1 pálivější klobása

1 cibule

1 čerstvá červená paprika

1 stroužek česneku

1 plechovka fazolí v cikánské omáčce Viva

horký drůbeží vývar

pár větviček tymiánu

1 lžička uzené papriky

sůl

Popis přípravy:

Na hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Vložte do něj 4 kuřecí stehna kůží dolů. Přidejte nakrájenou klobásu a na kolečka nakrájenou cibuli. Kuřecí stehna opékejte asi 5 minut bez obracení, aby kůže zhnědla, ale míchejte cibuli a klobásu. Obraťte kuře a přidejte nakrájenou papriku, nasekaný česnek, plechovku fazolí v cikánské omáčce a tymián. Vše zalijte vývarem. Poprašte kuřata 1 lžičkou uzené papriky. Vše uveďte do varu a nechte asi 25 minut pobublávat, dokud nejsou kuřata měkká. Podávejte s pečivem.

Cikánské kuře s fazolemi z jedné pánve

Zapečené brambory s brokolicí a Jihočeským vepřovým


Ingredience:

6 středně velkých brambor

1/2 brokolice

1 cibule

400 g Vepřové maso Jihočeské (masová konzerva)

sůl

pepř

 

Popis přípravy:

Cibuli nakrájíme na proužky a zlehka opečeme na pánvi. Přidáme masovou konzervu, růžičky brokolice a chvíli dusíme. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Mezi tím oloupané brambory (syrové) nakrájíme na kolečka a lehce osolíme. Tukem z konzervy vytřeme zapékací mísu a vyskládáme ji nakrájenými bramborami. Na brambory přidáme směs z pánve a celý postup opakujeme, až končíme vrstvou brambor. Vrchní vrstvu můžeme zasypat nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě 25 - 35 minut.

Zapečené brambory s brokolicí a Jihočeským vepřovým


Kontakty


Radko Hanzal

ředitel výrobního závodu Tábor
mail r.hanzal@pt-servis.cz
phone +420 381 254 551

Daniel Roučka

vedoucí výroby a vývoje, technolog
mail daniel.roucka@pt-servis.cz
phone +420 725 058 230

Tomáš Miller

provozně technický ředitel
mail tomas.miller@pt-servis.cz
phone +420 602 240 859

Romana Prokešová

quality manager
mail managerjakosti@pt-servis.cz
phone +420 702 197 711

Věra Töglová

vedoucí laboratoře
mail vera.toglova@pt-servis.cz
phone +420 724 263 672

Martina Žirovnická

asistentka ředitele výrobního závodu Tábor
phone +420 602 264 870

Karel Rak

manažer nákupu
mail karel.rak@pt-servis.cz
phone +420 725 544 958
adress

Adresa

PT servis konzervárna
spol. s r.o.
Purkyňova č.p. 1000,
390 01 Tábor

phone

Telefon

Tel: + 420 381 201 153
Fax: +420 381 251 439

mail

E-mail

info@pt-servis.cz
marketing@pt-servis.cz

ičo

IČO

46352481

Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddílu
C, vložce 11320.





Napište nám